Select Page

Black Smith

Black Smith žice predstavljaju kombinaciju kvalitetnih materijala, inovativnog inženjeringa i vrhunske tehnologije te osiguravaju vrhunski zvuk, svirljivost i stabilnost štima. Patentirano vakuumsko pakiranje osigurava očuvanje kvalitete. I sve to po nenadmašnoj cijeni.

Black Smith je startao 1984. godine i inicijalno je bio priznat kao visokokvalitetan brend žica za pragove, koje su ugrađivali najprestižniji proizvođači gitara – Gibson, Fender, Ibanez, Yamaha, Godin, Jackson, Schecter, Cort i brojni drugi.

No, nakon niza uspješnih godina provedenih u toj branši, kompanija je odlučila krenuti korak dalje, te iste provjerene koncepte precizne proizvodnje primijeniti i u kreiranju linije visokokvalitetnih, ali cjenovno pristupačnih, žica za električnu, akustičnu i bas gitaru. Osim navedenih, u ponudi su i žice za klasičnu gitaru.

U njihovoj, pa tako i našoj ponudi su BlackSmith žice bez coatinga i žice s coatingom, ovisno o preferencijama, a specijalnost Black Smith-a je Nano-Carbon Shield (AOT), te Micro-Carbon Shield (AAOT).

Sve žice su pakirane individualno kako bi se izbjeglo međusobno uništavanje prilikom transporta, u patentiranom pakiranju koje sprječava oksidaciju.

Black Smith Nano-Carbon Shield (AOT- anti oxidation technology)

Regularne žice za električnu, akustičnu i bas gitaru nemaju dodatnu zaštitnu oblogu te se prilikom sviranja brže troše uslijed kontakta s nečistoćama, prašinom, vlagom i česticama kože. Time se narušava kvaliteta zvuka koji proizvode kao i njihov životni vijek.

Kako bi doskočili ovom problemu, u Black Smithu su razvili svoju Nano-Carbon shield tehnologiju. Naime, nano-karbonski štit kojim su omotane žice djeluje kao fizička barijera između žica i prethodno spomenutih faktora kontaminacije i trošenja. Istovremeno nude svjetliji zvuk te osjećaj sviranja identičan onom na neobloženim žicama. Također, spomenuti štit se ne ljušti, i smanjuje trošenje pragova, što sveukupno pridonosi produljenju vijeka trajanja takvih žica. A interesantno je dodati i da u slučaju žica za bas gitaru nano-karbonski štit ne blokira provodljivost žica, što je znala biti zamjerka nekim sličnim proizvodima drugih brendova.

AAOT

Micro Carbon Shield (AAOT) predstavlja korak dalje – sprječava oksidaciju i sakupljanje prljavštine na žicama uz dizajn koji pridonosi duljem vijeku trajanja čak i od Black Smithovih flagship žica AOT (Anti-Oxidation Technology). Sub-zero tehnologija obrade ovim čeličnim žicama daje briljantan zvuk i nježan svilenkast osjećaj pod prstima.

S Black Smith Micro Carbon shield žicama imat ćete savršenu ravnotežu između postojanosti, zvuka, izdržljivosti i njihovih performansa.

Tehnologija izrade

Black Smith žice su izrađene od najboljih materijala i proizvedene koristeći vrhunsku automatiziranu servo-kontroliranu opremu. Američki nehrđajući čelik osigurava dulji vijek trajanja žica, uz jači sustain i svjetliji ton u odnosu na tradicionalne žice.

Black Smithova kompjutorski kontrolirana tehnologija namotavanja s vrlo postojanom površinom omota/coatinga i ravnomjernom napetošću rezultira stabilnim štimom, točnom intonacijom i superiornom svirljivošću.

Košarica
Košarica je prazna
Početna
0
Enable Notifications    OK No thanks