Loar

The Loar mandoline i gitare su inspirirane pionskim dizajnom „zlatnog doba“ glazbalarstva s početka 20. stoljeća. One predstavljaju pravu kombinaciju izvanrednih majstorskih vještina i klasičnog dizajna tog doba, te naprednijih suvremenih poboljšanja kojima stječu naklonost i novijih generacija glazbenika. Izrađeni su tehnikom „kopanja“ od najboljih sorta drva što Loarovim instrumentima daje vrhunski zvuk, svirljivost i bezvremensku ljepotu.

Današnji The Loar nastao je s namjerom odavanja priznanja instrumentima iz 20-tih i 30-tih godina  prošlog stoljeća, želeći sve ljubitelje glazbe podsjetiti ili upoznati s tim vremenom izvanredne izrade i inovativnog dizajna. Oživljavajući taj duh i tradiciju, novim naraštajima približava neke od najboljih modela  instrumenata vrhunskog zvuka i prepoznatljivog izgleda.

Instrumenti ovog brenda su danas proizvedeni u Kini, no važno je istaknuti da se The Loar – uz još par najpoznatijih brendove mandolina proizvedenih na Dalekom Istoku – svojom kvalitetom bitno razlikuje od instrumenata koji se na navedenom tržištu proizvode za široku upotrebu.

I sam naziv The Loar je odabran kako bi upućivao na Lloyda Allayre Loara (1886-1943), poznatog glazbalara koji je po struci bio inženjer zvuka, a početkom 1920-ih je radio kao dizajner instrumenata za Gibson Mandolin-Guitar Mfg.Co.Ltd. i kojem je ustupio svoje ime za naziv robne marke instrumenata  vrhunske kvalitete.

Ono što je najvažnije spomenuti kod ovih mandolina je činjenica da su one i danas ručno „kopane“ jer instrumenti izrađeni takvom metodom, uslijed načine obrade drva, definitivno daju najsuperiorniji mogući zvuk.

Košarica
Košarica je prazna
Početna
0
Enable Notifications    OK No thanks