LAG TKU8C, ukulele koncert + torba

0303000007

Nema na zalihi

LAG logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

U davna vremena polinezijski čarobnjaci tvrdili su da je od njihovog naroda potekao Tiki, stvoritelj čovječanstva, spremište mane – energije koja živa bića veže uz svemir. Vjerovalo se da Tiki, u obliku drvenog kipića čarobnjaka s rukama priljubljenim uz tijelo, kratkim nogama i moćnim licem za obranu od zlih duhova, njegovom vlasniku donosi zaštitu i dobrotu. To je bila ideja vodilja i graditeljima Lâg gitara koji su Tiki amblemom odlučili uljepšati i obogatiti ovu seriju ukulelea.

Specifikacije proizvoda

  • boja: boja drva
  • oblik tijela: koncert ukulele
  • tip: akustičan ukulele
  • prednja ploča: sapele
  • konjić: orah
  • finiš: saten
  • broj polja: 14 (nikal)
  • skala: 377 mm
  • pribor uključen u cijenu: torba

Opis proizvoda

LAG TKU8C koncert ukulele izrađen je od sapele drveta, s matiranim završnim slojem. Ovo drvo pruža bistre, ugodne tonove uz pristupačnu cijenu.

Povijest brenda Lâg 

Priča o Lâg gitarama krenula je početkom 80-tih godina prošlog stoljeća, točnije 1981. godine. Tada je Francuz Michel Lâg i sam glazbenik, odlučio izraditi svoju prvu gitaru. Time je otpočeo lijepu i uspješnu priču o Lâg instrumentima.

Nakon uspješnog početka uslijedila je i sve značajnija proizvodnja, a dodatni poticaj dogodio se kada je nakon nekoliko tisuća električnih gitara izrađenih na zadovoljstvo brojnih francuskih gitarista Lâg ušao u suradnju s Algamom, jednim od vodećih distributera glazbenih instrumenata u Francuskoj. Time je, do tada tradicionalna tvornica glazbenih instrumenata, postala jedan od značajnih distributera glazbala u Francuskoj.

Uspjeh je i nadalje bio evidentan, ali nakon nekog vremena u Lâgovom timu je ipak prevladala želja za povratkom korijenima te se na prijelazu tisućljeća Lâg vratio proizvodnji. To se pokazalo dobrom poslovnom odlukom jer je Lâg ubrzo postao vrlo prepoznatljiv brand akustičnih gitara u Francuskoj. Njihovi napori i inovacije tijekom sljedećeg desetljeća bili su prepoznati te okrunjeni brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima.

Zaštitan vizualan znak ovih elegantnih gitara postala je njihova legendarna ovalna rozeta i specifičan headstock.

No, inovacije su slijedile i dalje, a jedan od najznačajnijih događaja u njihovoj novijoj povijesti dogodio se 2016. godine. Tada se Lâgovom timu pridružio izuzetno poznat i cijenjen francuski glazbalar Maurice Dupont (proglašen najboljim francuskim obrtnikom). Njegov dolazak u Lâgovu tvornicu predstavljao je pravu revoluciju, pretvorivši 110 radnika tvornice u 110 izuzetno savjesnih glazbalara.

A kako bi cijela priča bila još ljepša i posebnija u današnje vrijeme, nedostajala je još samo pojava „dobrog genijalca koji razgovara s novim tehnologijama“.

Dakle, nakon što je prvi veći poticaj u povijesti Lâga stigao od Algama, te nakon specifične kvalitete zvuka koji je dodao karizmatičan Maurice Dupont, bilo je savršeno vrijeme za Adriena Mamou-Manija, gitarista i doktora fizike vibracije koji je Lâgovim gitarama dodao finalni majstorski potez. Stvarajući Lâg/HyVibe smart guitaru stvorena je nova generacija pametnih akustičnih gitara u koje se, nema sumnje, vrlo jednostavno zaljubiti!

Youtube video

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “LAG TKU8C, ukulele koncert + torba”
0