LAG TRAMONTANE T70DCE, elektro-akustična gitara

0104000020

Nema na zalihi

LAG logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

LAG TRAMONTANE T70DCE, elektro-akustična gitara.
Osim jedinstvenom estetikom francuske izrade koja karakterizira seriju Tramontane, T70 se u svijetu akustičnih gitara za početak ističe i kvalitetom izrade i zvukom. Dreadnought model T70DC ima prednju ploču od pune smreke što pridonosi bogatom i punom tonu, te cutaway koji olakšava i čini ugodnijim pristup višem registru tonova.

Specifikacije proizvoda

LAG TRAMONTANE T70DCE
 • oblik gitare: dreadnought + cutaway
 • bracing: x-bracing
 • prednja ploča: puna Engelmann smreka
 • zadnja ploča i bočne stranice: Sapelli Open Pore
 • vrat: Okume
 • širina vrata: 43 mm
 • finiš: mat
 • most: Branko Rosewood
 • mašinice: Die Cast
 • broj polja: 20
 • duljina skale: 650 mm
 • ozvučenje: DirectLâg GT2 (Volume, égaliseur 3-bandes, accordeur, phase)
 • žice: Bronze 80/20 Light 12-53

Opis proizvoda

LAG TRAMONTANE T70DCE, elektro-akustična gitara

Povijest brenda Lâg 

Priča o Lâg gitarama krenula je početkom 80-tih godina prošlog stoljeća, točnije 1981. godine. Tada je Francuz Michel Lâg i sam glazbenik, odlučio izraditi svoju prvu gitaru. Time je otpočeo lijepu i uspješnu priču o Lâg instrumentima.

Nakon uspješnog početka uslijedila je i sve značajnija proizvodnja, a dodatni poticaj dogodio se kada je nakon nekoliko tisuća električnih gitara izrađenih na zadovoljstvo brojnih francuskih gitarista Lâg ušao u suradnju s Algamom, jednim od vodećih distributera glazbenih instrumenata u Francuskoj. Time je, do tada tradicionalna tvornica glazbenih instrumenata, postala jedan od značajnih distributera glazbala u Francuskoj.

Uspjeh je i nadalje bio evidentan, ali nakon nekog vremena u Lâgovom timu je ipak prevladala želja za povratkom korijenima te se na prijelazu tisućljeća Lâg vratio proizvodnji. To se pokazalo dobrom poslovnom odlukom jer je Lâg ubrzo postao vrlo prepoznatljiv brand akustičnih gitara u Francuskoj. Njihovi napori i inovacije tijekom sljedećeg desetljeća bili su prepoznati te okrunjeni brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima.

Zaštitan vizualan znak ovih elegantnih gitara postala je njihova legendarna ovalna rozeta i specifičan headstock.

No, inovacije su slijedile i dalje, a jedan od najznačajnijih događaja u njihovoj novijoj povijesti dogodio se 2016. godine. Tada se Lâgovom timu pridružio izuzetno poznat i cijenjen francuski glazbalar Maurice Dupont (proglašen najboljim francuskim obrtnikom). Njegov dolazak u Lâgovu tvornicu predstavljao je pravu revoluciju, pretvorivši 110 radnika tvornice u 110 izuzetno savjesnih glazbalara.

A kako bi cijela priča bila još ljepša i posebnija u današnje vrijeme, nedostajala je još samo pojava „dobrog genijalca koji razgovara s novim tehnologijama“.

Dakle, nakon što je prvi veći poticaj u povijesti Lâga stigao od Algama, te nakon specifične kvalitete zvuka koji je dodao karizmatičan Maurice Dupont, bilo je savršeno vrijeme za Adriena Mamou-Manija, gitarista i doktora fizike vibracije koji je Lâgovim gitarama dodao finalni majstorski potez. Stvarajući Lâg/HyVibe smart guitaru stvorena je nova generacija pametnih akustičnih gitara u koje se, nema sumnje, vrlo jednostavno zaljubiti!

Youtube video

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “LAG TRAMONTANE T70DCE, elektro-akustična gitara”
0