Music Wheel logo

LAG TRAMONTANE T88DCE, elektro-akustična gitara

0104000024

Nema na zalihi

LAG logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Specifikacije proizvoda

LAG TRAMONTANE T88DCE
  • oblik gitare: dreadnought + cutaway
  • prednja ploča: puna Engelmann smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: Tropical Khaya
  • vrat: Tropical Khaya
  • širina vrata: 43 mm
  • duljina skale: 650 mm
  • broj polja: 20 (silver nickel)
  • elektronika: Stage-Lâg system
  • finiš: sjaj

Opis proizvoda

LAG TRAMONTANE T88DCE, elektro-akustična gitara – Music Wheel Music Shop Zagreb

LAG T88 je dostojan nasljednik T80, nekoliko puta nagrađivanog modela u SAD-u. On preuzima specifičnosti modela koji mu je prethodio dugi niz godina, ali i pozicionira ovu liniju gitara na višu razinu. Unaprijeđena je estetika i kvaliteta zvuka koristeći sve benefite suradnje s poznatim francuskim graditeljem Mauriceom Dupontom, što LAG T88 čini jednom od najboljih akustičnih (i elektro-akustičnih) gitara u ovom cjenovnom rangu.

Lag Tramontane T88DCE je elektro-akustična gitara LAG Tramontane serije, dreadnought oblika s cutawayom (lakše sviranje na višim pozicijama).

Povijest brenda Lâg 

Priča o Lâg gitarama krenula je početkom 80-tih godina prošlog stoljeća, točnije 1981. godine. Tada je Francuz Michel Lâg i sam glazbenik, odlučio izraditi svoju prvu gitaru. Time je otpočeo lijepu i uspješnu priču o Lâg instrumentima.

Nakon uspješnog početka uslijedila je i sve značajnija proizvodnja, a dodatni poticaj dogodio se kada je nakon nekoliko tisuća električnih gitara izrađenih na zadovoljstvo brojnih francuskih gitarista Lâg ušao u suradnju s Algamom, jednim od vodećih distributera glazbenih instrumenata u Francuskoj. Time je, do tada tradicionalna tvornica glazbenih instrumenata, postala jedan od značajnih distributera glazbala u Francuskoj.

Uspjeh je i nadalje bio evidentan, ali nakon nekog vremena u Lâgovom timu je ipak prevladala želja za povratkom korijenima te se na prijelazu tisućljeća Lâg vratio proizvodnji. To se pokazalo dobrom poslovnom odlukom jer je Lâg ubrzo postao vrlo prepoznatljiv brand akustičnih gitara u Francuskoj. Njihovi napori i inovacije tijekom sljedećeg desetljeća bili su prepoznati te okrunjeni brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima.

Zaštitan vizualan znak ovih elegantnih gitara postala je njihova legendarna ovalna rozeta i specifičan headstock.

No, inovacije su slijedile i dalje, a jedan od najznačajnijih događaja u njihovoj novijoj povijesti dogodio se 2016. godine. Tada se Lâgovom timu pridružio izuzetno poznat i cijenjen francuski glazbalar Maurice Dupont (proglašen najboljim francuskim obrtnikom). Njegov dolazak u Lâgovu tvornicu predstavljao je pravu revoluciju, pretvorivši 110 radnika tvornice u 110 izuzetno savjesnih glazbalara.

A kako bi cijela priča bila još ljepša i posebnija u današnje vrijeme, nedostajala je još samo pojava „dobrog genijalca koji razgovara s novim tehnologijama“.

Dakle, nakon što je prvi veći poticaj u povijesti Lâga stigao od Algama, te nakon specifične kvalitete zvuka koji je dodao karizmatičan Maurice Dupont, bilo je savršeno vrijeme za Adriena Mamou-Manija, gitarista i doktora fizike vibracije koji je Lâgovim gitarama dodao finalni majstorski potez. Stvarajući Lâg/HyVibe smart guitaru stvorena je nova generacija pametnih akustičnih gitara u koje se, nema sumnje, vrlo jednostavno zaljubiti!

Youtube video

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “LAG TRAMONTANE T88DCE, elektro-akustična gitara”
0