RECORDING KING RDS-11-FE3-TBR, elektro-akustična gitara

0104000012

408,12  (3.074,98 kn)

Recording King logo

Besplatna dostava za narudžbe
iznad 65,00 € (489,74 kn)

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Recording King RDS-11 gitara u cijelosti  izrađena od punog drveta savršena je ulazna točka u svijet zvuka svjetske klase.

Specifikacije proizvoda
RECORDING KING RDS-11-FE3-TBR
  • oblik tijela: dreadnought
  • prednja ploča: puna sitkanska smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: puni afrički mahagonij
  • vrat: mahagonij
  • prstohvat (fretboard): padauk
  • navijači: Open Gear, Ivory Button
  • nut širina: 43 mm
  • duljina skale: 645 mm
  • broj pragova: 20
  • ozvučenje: Fishman Sonitone
Opis proizvoda

Recording King RDS-11 gitara u cijelosti  izrađena od punog drveta savršena je ulazna točka u svijet zvuka svjetske klase. Kombinacija prednje ploče od smreke sa zadnjom pločom i stranicama od afričkog mahagonija te tanak saten-finiš dozvoljavaju maksimalnu vibrantnost instrumenta. Navedene komponente ove Recording King RDS-11 elektro-akustične all solid gitare predstavljaju pravu bazu za izbalansiran i snažan zvuk.

Recording King je američki brand glazbenih instrumenata u vlasništvu kompanije The Music Link Corporation iz Kalifornije. Kompanija je specijalizirana za proizvodnju akustičnih gitara, rezonatora i banja, a u svojoj ponudi ima i lapsteel gitare, mandoline, banjo ukulele te pojačala.

Priča Recording Kinga započinje 1930-tih, u „zlatno doba“ proizvodnje glazbenih instrumenata, u vrijeme iz kojeg potječu neki od najcjenjenijih i najtraženijih akustičnih žičanih instrumenata poznatih majstora. U to vrijeme Recording King postaje „kućni brand“ kojeg za trgovine Montgomery Ward proizvodi Gibson. Prvi instrument izrađen pod ovim brandom bio je banjo, zatim je uslijedila gitara, pa mandolina. Suradnja Montgomery Warda i Gibsona je trajala slijedećih 10-tak godina, no početkom II. Svjetskog rata je stjecajem okolnosti prekinuta.

Ipak, Recording King 2007. godine doživljava „revival“ kada The Music Link započinje proizvodnju akustičnih i elektro-akustičnih instrumenata pod istim nazivom. Želeći oživjeti i dodatno podsjetiti na taj dragocjen dio američke povijesti glazbalarstva, Recording King instrumenti nastoje zadržati povijesnu ostavštinu imena koristeći vintage-dizajn i ručno sastavljene replike dijelova koji su se koristili u vremenu prije II. Svjetskog rata. Štoviše, i jedna od serija današnjih Recording King instrumenata nosi ime „Dirty 30’s“.

Youtube video
https://www.youtube.com/watch?v=jlNATJj4qXo
Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “RECORDING KING RDS-11-FE3-TBR, elektro-akustična gitara”
0