Music Wheel logo

RECORDING KING RKH-05, banjo

1400000001

Nema na zalihi

Recording King logo

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

  Besplatna dostava
  za narudžbe iznad 65,00€

Cijena dostave 4,65€
za narudžbe do 65,00€

 Sigurno plaćanje karticama
 do 24 rate

Recording King RKH-05 Dirty 30s Resonator Banjo objedinjuje izvrsnu svirljivost i povijesnu vibru u jedinstven retro paket.

Specifikacije proizvoda

RECORDING KING RKH-05
  • tijelo resonatora: javor
  • tijelo: laminat
  • flange: Plate Flange with 24 American Threaded Hooks & Nuts
  • head: Remo Recording King Head
  • vrat: javor
  • prstohvat: revebond
  • mašinice: niklovane
  • bridge: javor/ebanovina
  • skala: 26-1/4″
  • finiš: saten

Opis proizvoda

Recording King serija Dirty 30’s se smjestila na samo raskrižje klasičnog zvuka i povijesnog dizajna. Tako je i ovaj banjo, poput originalnih instrumenata Montgomery Warda iz vremena 30-tih godina prošlog stoljeća, idealan suputnik kantautora, folk-muzičara i putujućih trubadura.

Recording King Dirty 30s Resonator Banjo objedinjuje izvrsnu svirljivost i povijesnu vibru u jedinstven retro paket. Uz satensku završnu obradu sjajnog izgleda, javorov vrat i Remo Recording King banjo glavu, ovaj rezonatorski banjo ima klasičan banjo zvuk, a dovoljno je lagan da s njim bez problema možete krenuti i na put.

Recording King je američki brand glazbenih instrumenata u vlasništvu kompanije The Music Link Corporation iz Kalifornije. Kompanija je specijalizirana za proizvodnju akustičnih gitara, rezonatora i banja, a u svojoj ponudi ima i lapsteel gitare, mandoline, banjo ukulele te pojačala.

Priča Recording Kinga započinje 1930-tih, u „zlatno doba“ proizvodnje glazbenih instrumenata, u vrijeme iz kojeg potječu neki od najcjenjenijih i najtraženijih akustičnih žičanih instrumenata poznatih majstora. U to vrijeme Recording King postaje „kućni brand“ kojeg za trgovine Montgomery Ward proizvodi Gibson.

Prvi instrument izrađen pod ovim brandom bio je banjo, zatim je uslijedila gitara, pa mandolina. Suradnja Montgomery Warda i Gibsona je trajala slijedećih 10-tak godina, no početkom II. Svjetskog rata je stjecajem okolnosti prekinuta.

Ipak, Recording King 2007. godine doživljava „revival“ kada The Music Link započinje proizvodnju akustičnih i elektro-akustičnih instrumenata pod istim nazivom. Želeći oživjeti i dodatno podsjetiti na taj dragocjen dio američke povijesti glazbalarstva, Recording King instrumenti nastoje zadržati povijesnu ostavštinu imena koristeći vintage-dizajn i ručno sastavljene replike dijelova koji su se koristili u vremenu prije II. Svjetskog rata. Štoviše, i jedna od serija današnjih Recording King instrumenata nosi ime „Dirty 30’s“.

Youtube video

https://www.youtube.com/watch?v=IEQ4mQZTGCA

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “RECORDING KING RKH-05, banjo”
Vaša košarica
Vaša košarica je prazna
Započnite kupovinu
0