Music Wheel logo

RECORDING KING ROS-G6, akustična gitara

0101000006

294,63 

Recording King logo

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

  Besplatna dostava
  za narudžbe iznad 65,00€

Cijena dostave 4,65€
za narudžbe do 65,00€

Recording King G6 000 akustična gitara sa spojem na 12. polju predstavlja elegantan spoj izuzetnih materijala u dostupnom paketu. Spoj vrata s tijelom na 12. polju ovoj gitari daje poseban “look” i zvuk.

Specifikacije proizvoda

  • oblik tijela: 000, spoj na 12-polju
  • prednja ploča: puna smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: mahagonij
  • vrat: mahagonij
  • prstohvat (fretboard): revebond
  • navijači: nikal polumjesec
  • nut širina: 43 mm
  • duljina skale: 651 mm
  • broj pragova: 20
  • ozvučenje: nema

Opis proizvoda

Recording King ROS G6 000 akustična gitara sa spojem na 12. polju predstavlja elegantan spoj izuzetnih materijala u dostupnom paketu. Estetski G6 predstavlja jednostavnu eleganciju ukrašenu tortoise pickguradom, rozetom i bindingom. Spoj vrata s tijelom na 12. polju ovoj gitari daje poseban “look” i zvuk.

Recording King je američki brand glazbenih instrumenata u vlasništvu kompanije The Music Link Corporation iz Kalifornije. Kompanija je specijalizirana za proizvodnju akustičnih gitara, rezonatora i banja, a u svojoj ponudi ima i lapsteel gitare, mandoline, banjo ukulele te pojačala.

Priča Recording Kinga započinje 1930-tih, u „zlatno doba“ proizvodnje glazbenih instrumenata, u vrijeme iz kojeg potječu neki od najcjenjenijih i najtraženijih akustičnih žičanih instrumenata poznatih majstora. U to vrijeme Recording King postaje „kućni brand“ kojeg za trgovine Montgomery Ward proizvodi Gibson. Prvi instrument izrađen pod ovim brandom bio je banjo, zatim je uslijedila gitara, pa mandolina. Suradnja Montgomery Warda i Gibsona je trajala slijedećih 10-tak godina, no početkom II. Svjetskog rata je stjecajem okolnosti prekinuta.

Ipak, Recording King 2007. godine doživljava „revival“ kada The Music Link započinje proizvodnju akustičnih i elektro-akustičnih instrumenata pod istim nazivom. Želeći oživjeti i dodatno podsjetiti na taj dragocjen dio američke povijesti glazbalarstva, Recording King instrumenti nastoje zadržati povijesnu ostavštinu imena koristeći vintage-dizajn i ručno sastavljene replike dijelova koji su se koristili u vremenu prije II. Svjetskog rata. Štoviše, i jedna od serija današnjih Recording King instrumenata nosi ime „Dirty 30’s“.

Youtube video

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “RECORDING KING ROS-G6, akustična gitara”
Vaša košarica
Vaša košarica je prazna
Započnite kupovinu
0