Music Wheel logo

RECORDING KING RPS-7-E-TS, PARLOR, elektro-akustična parlor gitara

0104000022

Nema na zalihi

Recording King logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Recording King RPS-7-E-TS parlor elektro-akustična gitara s Gold Foil Soundhole Pickup-om predstavlja modernu interpretaciju tradicionalnih gitara s prijelaza stoljeća.

Specifikacije proizvoda

Recording King RPS-7-E-TS
  • oblik tijela: single 0 – parlor
  • prednja ploča: sitkanska smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: whitewood
  • vrat: mahagonij
  • prstohvat (fretboard): ovangkol
  • navijači: Nickel w/ Ivory Buttons
  • nut širina: 43 mm
  • duljina skale: 645 mm
  • broj pragova: 20
  • ozvučenje: Gold Foil Soundhole Pickup

Opis proizvoda

Recording King RPS-7-E-TS parlor elektro-akustična gitara s Gold Foil Soundhole Pickup-om predstavlja modernu interpretaciju tradicionalnih gitara s prijelaza stoljeća. Savršena je za ljubitelje povijesti gitare i blues svirače. Zahvaljujući manjoj veličini tijela i kraćoj duljini skale idealna je za one koji trebaju kompaktan, za sviranje jednostavan, sjajan instrument. Iznenadit ćete se koliko zvuka može proizvesti ova “mala” gitara!

Recording King je američki brand glazbenih instrumenata u vlasništvu kompanije The Music Link Corporation iz Kalifornije. Kompanija je specijalizirana za proizvodnju akustičnih gitara, rezonatora i banja, a u svojoj ponudi ima i lapsteel gitare, mandoline, banjo ukulele te pojačala.

Priča Recording Kinga započinje 1930-tih, u „zlatno doba“ proizvodnje glazbenih instrumenata, u vrijeme iz kojeg potječu neki od najcjenjenijih i najtraženijih akustičnih žičanih instrumenata poznatih majstora. U to vrijeme Recording King postaje „kućni brand“ kojeg za trgovine Montgomery Ward proizvodi Gibson. Prvi instrument izrađen pod ovim brandom bio je banjo, zatim je uslijedila gitara, pa mandolina. Suradnja Montgomery Warda i Gibsona je trajala slijedećih 10-tak godina, no početkom II. Svjetskog rata je stjecajem okolnosti prekinuta.

Ipak, Recording King 2007. godine doživljava „revival“ kada The Music Link započinje proizvodnju akustičnih i elektro-akustičnih instrumenata pod istim nazivom. Želeći oživjeti i dodatno podsjetiti na taj dragocjen dio američke povijesti glazbalarstva, Recording King instrumenti nastoje zadržati povijesnu ostavštinu imena koristeći vintage-dizajn i ručno sastavljene replike dijelova koji su se koristili u vremenu prije II. Svjetskog rata. Štoviše, i jedna od serija današnjih Recording King instrumenata nosi ime „Dirty 30’s“.

Youtube video

https://youtu.be/_4FDH86F8uc

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “RECORDING KING RPS-7-E-TS, PARLOR, elektro-akustična parlor gitara”
0