Music Wheel logo

GODIN Metropolis Classic QIT, elektro-akustična gitara + TRIC kofer

0104000023

Nema na zalihi

Godin logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Linija akustičnih gitara Godin Metropolis sinonim je za visok standard kvalitete i dizajna. Godin Metropolis Classic QIT ispunjava te kriterije po vrlo konkurentnoj cijeni.

Specifikacije proizvoda

Godin Metropolis Classic QIT
 • oblik tijela: drednought
 • prednja ploča: puna smreka
 • zadnja ploča i bočne stranice: puni mahagonij
 • vrat: mahagonij
 • prstohvat (fretboard): Richlite
 • nut širina: 1.72” / 43.688 mm
 • dulina skale: 25.5” / 647.7 mm
 • ozvučenje: Custom Godin QIT elektronika sa štimerom (electronics with under-saddle transducer, on-board preamp with tuner (Volume, Treble, Bass)
 • finiš: Semi-Gloss
 • torba : Deluxe TRIC
 • machine heads : 16:1 ratio
 • fingerboard radius : 16” / 406.4 mm
 • nut material: Graphtech TUSQ
 • bridge type: Ebony

Opis proizvoda

Godin Metropolis Classic QIT + TRIC kofer

Linija akustičnih gitara Godin Metropolis sinonim je za visok standard kvalitete i dizajna. Metropolis Classic QIT ispunjava te kriterije po vrlo konkurentnoj cijeni.

Klasičan dreadnought oblik gitare, s prednjom pločom od pune smreke te zadnjom pločom i bočnim stranicama od punog mahagonija, garantira istovremeno i topao i glasan zvuk.

Metropolis Classic QIT all-wood gitara definitivno predstavlja standard među akustičnim gitarama i to po cijeni koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.
Neke od specifičnosti ove gitare su i prepoznatljiv Metropolis pickguard, vrat od mahagonija s Rechlicht prstohvatom, most od ebanovine, kastomizirana Metropolis intarzija na 12. polju te Custom Godin elektronika s ugrađenim štimerom.

GODIN Metropolis Classic QIT dolazi s Godinovim ultra laganim TRIC koferom (Thermally Regulated Instrument Case) izrađenim od ekspandiranog polipropilena, high-tech materijala koji izvanredno apsorbira udarce i istovremeno gitaru čuva od utjecaja vrućine, hladnoće i vlage.

Godin gitare obuhvaćaju nekoliko brendova:

Priča o Godinovim gitarama počinje 1982. godine sa Seagull-om. Tada je Robert Godin, osnivač današnje renomirane tvrtke Guitabec Inc. proizveo prve modele Seagull gitara. Bilo je to u malom, mirnom mjestu La Patrie, u istočnom dijelu pokrajine Quebec u Kanadi. Prema tom mjestu je dobio ime i jedan od Godinovih brendova.

Osnovna ideja iz koje je proizašao koncept stvaranja Godinovih gitara je bila uzeti suštinske odlike najboljih ručno izrađenih gitara. To se u prvom redu odnosi na izradu gornje ploče od punog drveta, te pomno biranu završnu obradu. Ti elementi ugrađeni su u sve gitare Godinove obitelji, ali uz pristupačnu cijenu, kako bi bile dostupne širokom krugu glazbenika.

I tako je krenula priča, koja danas – osim Seagull gitara – obuhvaća i ostale brendove, a ponuda  instrumenata proširena je i na ukulele, mandoline, pa čak i dulcimer… sve uz iste visoke standarde kvalitete.

Robert Godin danas svoju strast prema izradi ovih vrhunskih instrumenata i svoj posao  dijeli sa svojim sinovima. Simon i Patrick s njim nastavljaju i konstantno unapređuju njegovu ideju i misiju.

Ono na što su u Godinu posebno ponosni je činjenica da su sve njihove gitare u potpunosti izrađene u Sjevernoj Americi. Drvo koje koriste je kanadskog podrijetla i uzgojeno je uz poštivanje najviših ekoloških standarda i principa održivog šumarenja. Vratovi i tijela svih gitara izrađeni su također u Kanadi, na originalnoj lokaciji La Patrie, a gitare su sklopljene u njihovim tvornicama u Quebecu, Kanada te New Hampshire-u, SAD. To žele jasno istaknuti i svojim motom „From Forest to Stage“ („Od šume do pozornice“).

U našoj ponudi možete provjeriti kvalitetu ovih odličnih instrumenata, a iz njihovog asortimana trenutno su u ponudi gitare brendova Seagull i Art&Lutherie, te Godin.

Youtube video

https://www.youtube.com/watch?v=nKTHuZZxL4Y

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “GODIN Metropolis Classic QIT, elektro-akustična gitara + TRIC kofer”
0