Music Wheel logo

SEAGULL S6 CLASSIC BLACK A/E, elektro-akustična gitara

0104000025

Nema na zalihi

Seagull logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Seagull S6 Classic Black A/E predstavlja još jednu, noviju cool varijaciju nagrađivane Godinove serije Seagull S6, ovaj put u izdanju s crnom prednjom pločom. Model je opremeljen Fishman Sonitone pickupom.

Specifikacije proizvoda

  • oblik tijela: dreadnought
  • prednja ploča: puni cedar
  • zadnja ploča i bočne stranice: divlja trešnja
  • vrat: srebrnolisni javor
  • prstohvat (fretboard): rosewood (palisander)
  • navijači: Seagull die cust
  • nut širina: 43.6 mm
  • duljina skale: 648 mm
  • broj pragova: 21
  • ozvučenje: Fishman Sonitone

Opis proizvoda

Seagull S6 Classic Black A/E

Seagull S6 Classic Black A/E predstavlja još jednu, noviju cool varijaciju nagrađivane Godinove serije Seagull S6, ovaj put u izdanju s crnom prednjom pločom.

Kao i u slučaju svih dosadašnjih modela serije S6, i od ovog modela možete očekivati izvrsnu svirljivost i fantastičan ton.Svojom konfiguracijom je vrlo slična, gotovo identična modelu Seagull S6 Classic EQ, sa skraćenom skalom i nešto užim vratom u odnosu na baznu varijantu, „flag ship“ model Seagull S6 Original. Prednja ploča polusjajnog završnog finiša je od punog cedra, a vrat od srebrnolisnog javora. Bočne stranice i zadnja ploča izrađene su od divlje trešnje.

Kombinacija kvalitetnog drveta i tanke, ali izdržljive završne obrade omogućavaju S6 modelima projekciju zvuka iznimno jasnih srednjih, te snažnih bas tonova.
Model Seagull S6 Classic Black A/E je opremljen Fishman Sonitone pickupom.
Ova, kao i sve srodne gitare serije S6, će zasigurno ispuniti očekivanja brojnih akustičara i esteta.

Godin gitare obuhvaćaju nekoliko brendova:

Priča o Godinovim gitarama počinje 1982. godine sa Seagull-om. Tada je Robert Godin, osnivač današnje renomirane tvrtke Guitabec Inc. proizveo prve modele Seagull gitara. Bilo je to u malom, mirnom mjestu La Patrie, u istočnom dijelu pokrajine Quebec u Kanadi. Prema tom mjestu je dobio ime i jedan od Godinovih brendova.

Osnovna ideja iz koje je proizašao koncept stvaranja Godinovih gitara je bila uzeti suštinske odlike najboljih ručno izrađenih gitara. To se u prvom redu odnosi na izradu gornje ploče od punog drveta, te pomno biranu završnu obradu. Ti elementi ugrađeni su u sve gitare Godinove obitelji, ali uz pristupačnu cijenu, kako bi bile dostupne širokom krugu glazbenika.

I tako je krenula priča, koja danas – osim Seagull gitara – obuhvaća i ostale brendove, a ponuda  instrumenata proširena je i na ukulele, mandoline, pa čak i dulcimer… sve uz iste visoke standarde kvalitete.

Robert Godin danas svoju strast prema izradi ovih vrhunskih instrumenata i svoj posao  dijeli sa svojim sinovima. Simon i Patrick s njim nastavljaju i konstantno unapređuju njegovu ideju i misiju.

Ono na što su u Godinu posebno ponosni je činjenica da su sve njihove gitare u potpunosti izrađene u Sjevernoj Americi. Drvo koje koriste je kanadskog podrijetla i uzgojeno je uz poštivanje najviših ekoloških standarda i principa održivog šumarenja. Vratovi i tijela svih gitara izrađeni su također u Kanadi, na originalnoj lokaciji La Patrie, a gitare su sklopljene u njihovim tvornicama u Quebecu, Kanada te New Hampshire-u, SAD. To žele jasno istaknuti i svojim motom „From Forest to Stage“ („Od šume do pozornice“).

U našoj ponudi možete provjeriti kvalitetu ovih odličnih instrumenata, a iz njihovog asortimana trenutno su u ponudi gitare brendova Seagull i Art&Lutherie, te Godin.

Youtube video

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “SEAGULL S6 CLASSIC BLACK A/E, elektro-akustična gitara”
0