Music Wheel logo

THE LOAR LM-110-BRB, mandolina A-stil

0201000001

Nema na zalihi

Loar logo

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Specifikacije proizvoda

  • oblik tijela: Honey Creek A-Style
  • prednja ploča: puna smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: javor
  • vrat: javor
  • prstohvat (fretboard): paduk
  • navijači: nickel with perl buttons
  • nut širina: 29 mm
  • duljina skale: 353 mm
  • broj pragova: 20

Opis proizvoda

THE LOAR LM-110-BRB, mandolina A-stil je bluegrass mandolina . Njezin autentičan i prepoznatljiv zvuk, karakterističan za “zlatne godine” blue-grass mandolina s početka 20. stoljeća, proizvodi “kopana” prednja ploča izrađena od pune smreke. Tanak “V” profil vrata izrađen od javora, ugodno leži u rukama. Ova mandolina se nasljeđuje kroz generacije svirača.

The Loar mandoline i gitare su inspirirane pionskim dizajnom „zlatnog doba“ glazbalarstva s početka 20. stoljeća. One predstavljaju pravu kombinaciju izvanrednih majstorskih vještina i klasičnog dizajna tog doba, te naprednijih suvremenih poboljšanja kojima stječu naklonost i novijih generacija glazbenika. Izrađeni su tehnikom „kopanja“ od najboljih sorta drva što Loarovim instrumentima daje vrhunski zvuk, svirljivost i bezvremensku ljepotu.

Današnji The Loar nastao je s namjerom odavanja priznanja instrumentima iz 20-tih i 30-tih godina prošlog stoljeća, želeći sve ljubitelje glazbe podsjetiti ili upoznati s tim vremenom izvanredne izrade i inovativnog dizajna. Oživljavajući taj duh i tradiciju, novim naraštajima približava neke od najboljih modela instrumenata vrhunskog zvuka i prepoznatljivog izgleda.
Instrumenti ovog brenda su danas proizvedeni u Kini, no važno je istaknuti da se The Loar – uz još par najpoznatijih brendove mandolina proizvedenih na Dalekom Istoku – svojom kvalitetom bitno razlikuje od instrumenata koji se na navedenom tržištu proizvode za široku upotrebu.

I sam naziv The Loar je odabran kako bi upućivao na Lloyda Allayre Loara (1886-1943), poznatog glazbalara. Po struci je bio inženjer zvuka i početkom 1920-ih je radio kao dizajner instrumenata za Gibson Mandolin-Guitar Mfg. Co.Ltd. i kojem je ustupio svoje ime za naziv robne marke instrumenata vrhunske kvalitete.

Ono što je najvažnije spomenuti kod ovih mandolina je činjenica da su one i danas ručno „kopane“. Instrumenti izrađeni takvom metodom, uslijed načine obrade drva, definitivno daju najsuperiorniji mogući zvuk.

Youtube video

https://www.youtube.com/watch?v=uBGETg89cgA

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “THE LOAR LM-110-BRB, mandolina A-stil”
0