Music Wheel logo

THE LOAR LM-310F-BRB, mandolina F-stil

0202000001

375,00 

Loar logo

Prodajno mjesto Zagreb
Ozaljska 96 (Trešnjevka)

Brza dostava
unutar 2-5 radnih dana

  Besplatna dostava
  za narudžbe iznad 65,00€

Cijena dostave 4,65€
za narudžbe do 65,00€

 Sigurno plaćanje karticama
 do 24 rate

LOAR LM-310F-BRB mandolina je bluegrass mandolina čiji autentičan i prepoznatljiv zvuk, proizvodi “kopana” prednja ploča izrađena od pune smreke.

Specifikacije proizvoda

THE LOAR LM-310F-BRB
  • oblik tijela: Honey Creek F-Style
  • prednja ploča: puna smreka
  • zadnja ploča i bočne stranice: javor
  • vrat: javor
  • prstohvat (fretboard): revebond
  • navijači: nickel-plated
  • nut širina: 29 mm
  • duljina skale: 353 mm
  • broj pragova: 20

Opis proizvoda

Loar F stil mandolina je bluegrass mandolina. Njezin autentičan i prepoznatljiv zvuk, karakterističan za “zlatne godine” bluegrass mandolina s početka 20. stoljeća, proizvodi “kopana” prednja ploča izrađena od pune smreke. Tanak “V” profil vrata izrađen od javora, ugodno leži u rukama. Ova mandolina se nasljeđuje kroz generacije svirača.

The Loar mandoline i gitare su inspirirane pionskim dizajnom „zlatnog doba“ glazbalarstva s početka 20. stoljeća. One predstavljaju pravu kombinaciju izvanrednih majstorskih vještina i klasičnog dizajna tog doba, te naprednijih suvremenih poboljšanja kojima stječu naklonost i novijih generacija glazbenika. Izrađeni su tehnikom „kopanja“ od najboljih sorta drva što Loarovim instrumentima daje vrhunski zvuk, svirljivost i bezvremensku ljepotu.

Današnji The Loar nastao je s namjerom odavanja priznanja instrumentima iz 20-tih i 30-tih godina prošlog stoljeća, želeći sve ljubitelje glazbe podsjetiti ili upoznati s tim vremenom izvanredne izrade i inovativnog dizajna. Oživljavajući taj duh i tradiciju, novim naraštajima približava neke od najboljih modela instrumenata vrhunskog zvuka i prepoznatljivog izgleda.
Instrumenti ovog brenda su danas proizvedeni u Kini, no važno je istaknuti da se The Loar – uz još par najpoznatijih brendove mandolina proizvedenih na Dalekom Istoku – svojom kvalitetom bitno razlikuje od instrumenata koji se na navedenom tržištu proizvode za široku upotrebu.

I sam naziv The Loar je odabran kako bi upućivao na Lloyda Allayre Loara (1886-1943), poznatog glazbalara. Po struci je bio inženjer zvuka i početkom 1920-ih je radio kao dizajner instrumenata za Gibson Mandolin-Guitar Mfg. Co.Ltd. i kojem je ustupio svoje ime za naziv robne marke instrumenata vrhunske kvalitete.

Ono što je najvažnije spomenuti kod ovih mandolina je činjenica da su one i danas ručno „kopane“. Instrumenti izrađeni takvom metodom, uslijed načine obrade drva, definitivno daju najsuperiorniji mogući zvuk.

Youtube video

https://www.youtube.com/watch?v=HDhimH3y__c

Recenzije

Reviews

There are no reviews yet.

Budite prvi koji će recenzirati “THE LOAR LM-310F-BRB, mandolina F-stil”
Vaša košarica
Vaša košarica je prazna
Započnite kupovinu
0